VOOR GEVOELIGE EN GEÏRRITEERDE HUID.

 zweedse kruiden natuurlijke zeep met goudsbloem en sint-janskruid                           voor het reinigen van lichaam, gezicht, handen en haar voor de gevoelige en geïrriteerde huid.

Naast de hoogwaardige kruiden van de originele Zweedse bitters bevat deze 100% natuurlijke zeep ook goudsbloem, sint-janskruid en rode klei. De goudsbloembloemen hebben een zacht afbladderend effect. Een ander waardevol ingrediënt is saffraan-sesamolie, die rijk is aan antioxidanten, waardoor het regenereert, zorgt voor een zachte huid en het verouderingsproces vertraagt.
Sint-Janskruid en calendula helpen zowel tegen jeuk als tegen een geïrriteerde en rode huid. De zeep is bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen, omdat de ingrediënten striae voorkomen en de huid soepel houden.
Het effect wordt versterkt door de kracht van Zweedse bitters. Zweedse kruiden kunnen met hun positieve eigenschappen, gecombineerd in deze unieke zeep, veel huidproblemen oplossen en diverse huidziekten tegengaan. Dankzij de huidverzorgende actieve ingrediënten reinigt en verzorgt het de huid zacht en behoudt het de optimale pH-waarde.
Gebruiksaanwijzing:

  • Schuim de zeep op met een beetje water, wrijf het gewenste lichaamsdeel zachtjes in met de vochtige zeep en spoel vervolgens af met veel water. Kan over het hele lichaam gebruikt worden. Voor dagelijks gebruik. Mag niet in de ogen komen. Laat de zeep na gebruik uitlekken en drogen en bewaar hem vervolgens op een droge plaats, uit het licht.

Goudsbloem actieve eigenschappen

  • ontstekingsremmend, bevordert de wondgenezing, antimicrobieel, immuunstimulerend

Werkingsmechanisme

  • De goudsbloem, ook wel Calendula officinalis L. genoemd, heeft zonnig gele bloemen en werd waarschijnlijk al in de 12e eeuw als medicinale plant gebruikt. Het zijn vooral de flavonoïden en de etherische olie in de bloemen die infectie van de wond voorkomen door middel van kiemremmende effecten. Tegelijkertijd kunnen ze de regeneratie van de huid versnellen door de vorming van nieuwe cellen te stimuleren en de rijping ervan te bevorderen.

Sint-Janskruid actieve eigenschappen

  • antidepressivum, bevordert de bloedcirculatie, antibacterieel, antiviraal, pijnstillend

Werkingsmechanisme

  • De hypericine en hyperforine in de bloemen zijn waarschijnlijk primair verantwoordelijk voor de effecten. De concentraties serotonine, noradrenaline en dopamine zijn verhoogd en dit kan een depressie verlichten. Sint-Janskruidolie, rood gekleurd door hypericine en verkregen uit een olie-extract uit de bloemen, heeft bovendien bloedcirculatiebevorderende, pijnstillende, antivirale en antibacteriële effecten.


Ingrediënten

Aqua, Cocos Nucifera-olie, Olea Europaea-olie, natriumhydroxide, koolzaadolie, Ricinus Communis-zaadolie, Vitis Vinifera-zaadolie, Butyrospermum Parkii-boter, Carthamus Tinctorius-zaadolie, Zweeds bitterextract, Helianthus Annus-zaadolie, Calendula Officinalis-bloempoeder, Glyverine , Hypericum Perforatum-extract, Montmorilloniet (rode klei).

*De beschrijvingen van de producten met betrekking tot hun werking, gebruik en toepassingsgebieden zijn het resultaat van jarenlang gebruik, rapporten van onze adviseurs en klanten en aanbevelingen! Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat dit geen wetenschappelijke testresultaten of aanbevelingen van artsen zijn!

8,95 €