Griekse Sint Janskruid Olie (Johanniskraut-Öl) 100ml

Sint-Janskruid Olie (Johanniskraut-Öl)

Gemaakt van biologische, koudgeperste extra vierge olijfolie bereid met verse, in het wild groeiende Sint-Janskruid bloemen uit de regio's van Arcadië (Peloponnesos).

In 2015 werd Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) door de Studienkreis Entwicklungsgeschichte der Arzneipflanzenkunde van de Universiteit van Würzburg uitgeroepen tot geneeskrachtige plant van het jaar. Sint-Janskruidolie helpt uitwendig op een gewonde huid, maar ook inwendig tegen maagklachten en als stemmingsverbeteraar. (niet gebruiken samen met geneesmiddelen die op de stemming inwerken of antidepressiva)

Door de mogelijke neurogene, genezende, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen kan Sint-Janskruidolie uiterst effectief zijn bij een aantal problemen:

Uitwendig gebruik:
Zonnebrand: Sint-Janskruidolie kan helpen bij zonnebrand als onmiddellijke verlichting. Het werkt ontstekingsremmend en pijnstillend, hydrateert en herstelt de huid.
Littekens: Sint-Janskruidolie kan ondersteunen bij de wondgenezing zonder littekens achter te laten.
Huid: Sint-Janskruidolie is ideaal voor rimpels, littekens en striae omdat het de huid elastischer maakt.
Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap gaan massages met sint-janskruidolie striae tegen en het geeft ook warmte en energie aan het ongeboren kind.
Kinderen: Sint-Janskruidolie kan met de klok mee in de buik van kinderen worden gewreven om buikpijn te verlichten. Het helpt ook tegen luieruitslag.
Hoest: Bij veelvuldig gebruik op de borst kan de Sint-Janskruidolie het slijm dat vastzit in de longen of bronchiën los maken en tegelijkertijd de ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen eventueel elimineren. Wrijf hiervoor uw borst in met de olie en houd het gebied warm met een kompres.
Inwendig gebruik:
Kan helpen bij spijsverteringsproblemen en gastro-oesofageale reflux. Neem voor dit laatste één theelepel per dag.

Advies:
Vermijd de zon na het aanbrengen, omdat de huid gevoelig wordt voor UV-licht, wat sneller zonnebrand en bruine huidverkleuringen kan veroorzaken. Onze tip: 's avonds aanbrengen.

* De beschrijvingen van de producten met betrekking tot hun werking, gebruik en toepassingsgebieden zijn het resultaat van jarenlang gebruik, ervaringsverslagen van onze consulenten en klanten en aanbevelingen! Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat dit geen wetenschappelijke testresultaten of aanbevelingen van artsen zijn!

19,25 €